Oplossing voor mijn PDS probleem

Sinds een jaar of twee (2011) heb ik last van mijn darmen. Na de nodige onderzoeken werd mij verteld dat ik last heb van een prikkelbare curcumadarm/spastische darm wat tegenwoordig onder de noemer PDS (Prikkelbaar darm syndroom) valt. Praktisch iedere dag stond ik op met buikpijn, steken in mijn buik, diarree etc. 

Aangezien er geen medicatie te krijgen is voor dit syndroom ben ik zelf gaan experimenteren met diarree remmers, capsules openen kleine beetjes door water en maar opdrinken. Na overleg met de huisarts kon ik arestal tabletten op recept krijgen. Deze tabletten bevatten een kleine hoeveelheid loperamide wat ook in diarreeremmers zit (dagelijks te gebruiken voor als je een snelle darm hebt). Dit hielp in zekere zin (mijn darmen werden daar tijdelijk rustig van) wel maar was vaak mosterd na de maaltijd. 

Frustrerend als dit syndroom is heb je vaak geen andere keuze dan accepteren en je aanpassen. Dit betekende voor mij geen koolsoorten, geen ui, geen sate, niet te veel eten, geen stress (lastig), genoeg rust (ook best lastig) en ga zo maar door.

Totdat!! Mijn vrouw op zoek ging naar een recept voor curry madras. Het recept wat ze vond bevat ook 'Curcuma Longa'. Na wat googelen kreeg ik van haar de volgende linkjes:

http://tienekescholtens.wordpress.com/2012/02/02/kurkuma-het-lichamelijke-reinigingsmiddel/

http://ellemiekevermolen.com/kurkuma/

Toen ik de artikelen had doorgelezen werd ik vrijwel direct enthousiast en ben ik een paar dagen later de pillen gaan halen bij 'de Tuinen/Onder de Linden" in Emmen. Diezelfde middag de eerste capsule ingenomen..

Die avond was er al verbetering! De dag erna moest ik nog wat kwijt maar sinds die tijd ben ik klachten vrij! Na twee jaar geen klachten meer! Ik kan het bijna niet geloven...!

Mocht je net als ik op zoek zijn naar een medicijn probeer dan eens deze capsules, ze kunnen geen kwaad (lees natuurlijk altijd de bijsluiter).

Ervaring mag je hieronder in de comments plaatsen. Ik ben erg benieuwd of anderen hier ook iets aan hebben.