Vakantie Helchteren

Het is 17.00 uur, je laatste werkdag voor de zomervakantie zit erop en op weg naar huis krijg je autopech. Is dit een voorbode op hoe de rest van de vakantie gaat verlopen? We houden het hoofd koel en na een aantal dagen is de auto weer gemaakt. Gelukkig dit jaar geen verre autovakantie, op een of andere manier voelt dat nu toch niet zo goed. Even weer vertrouwen in onze auto krijgen.

Na een dikke vrije week thuis te hebben gezeten, waar we ons overigens goed vermaakt hebben en de dagen voorbij vlogen, zijn we klaar voor ons autoritje naar België. We hebben een weekje kampeervakantie geboekt op vakantiepark De Hengelhoef in Helchteren, een klein half uurtje van Hasselt. Op donderdagmiddag is de auto bepakt en bezakt en kunnen we nog even onderuit op onze bank met een drankje. Nog een nachtje in ons eigen bedje en dan is het zover ...
What a night it is ...! Midden in de nacht wordt Mark ziek, niet zo'n beetje ook. Iets verkeerds gegeten? Zomergriep? Zeg het maar ... mijn gevoel zegt dat we een dagje later moeten vertrekken maar Mark wil er niks van weten. Wat een bikkel!

Vrijdagochtend zitten we in de auto, nog een beetje bedompt. Slechte nacht achter de rug en Mark is nog niet fit. De reis valt ietwat tegen qua tijd maar daar aangekomen lijkt het een leuk park, een leuke camping! De tent is prima voor elkaar en onze plek is erg ruim.
Na een aantal dagen beginnen we ons toch te ergeren; we staan op een erg drukke plek waar al het verkeer van de camping langskomt, de hele dag door ..., daarnaast is het chaotisch en rommelig op de camping en lijkt het alsof er geen regels gelden op dit park.
Heb je in een horecagelegenheid wel eens meegemaakt dat er iets op is? 'Sorry meneer, de jeneverfles is net leeg', 'sorry, we hebben geen cola light meer', een tafeltje naast ons besteld een friet met 3 sate's, dat kan wel maar 'er is geen satesaus meer'. Typisch!
Gelukkig vermaken de kinderen zich prima, Bryan heeft binnen korte tijd veel vriendjes en vriendinnetjes en het zwembad wordt hun vaste hangplek :-). Ook Sven vermaakt zich prima in de vele speeltuintjes die aanwezig zijn op de camping en ja ... ook hij heeft een vriendje in de straat, de 2-jarige Tijn. Hoe leuk is dat!
En wij? Wij hadden graag iets beter weer gehad, in ieder geval wat minder regen. Maar het is zoals het is. Gelukkig is er in dit oud mijnengebied genoeg leuks te zien. Plaatsje Genk was wel een bezoekje waard (ze hebben er heerlijke warme wafels met aardbeien) en Domein Bokrijk is zeker de moeite waard! Een prachtige omgeving! Achteraf was Hasselt ook nog wel de moeite waard geweest, schijnt een hippe stad te zijn met een vleugje cultuur. Misschien een volgende keer? Misschien wel, maar De Hengelhoef ziet ons niet meer terug.

Vanavond weer heerlijk in ons eigen bedje. De modderige tent hebben we vanochtend achter ons gelaten.

Home sweet home! :-)

{rsmediagallery tags="hengelhoef"}

Gerelateerde items